Květinová roláda

hladká mouka 4 lžíce; sůl špetka; máslo 10 g; vejce 4 ks; cukr krupice 4 lžíce; jedlé květy (fialky, macešky, pomněnky, květy jabloně, jahodníku…); tvaroh 250 g; cukr moučka 2 lžíce; citronová šťáva; jahodová nebo malinová marmeláda

Máslo rozpustíme. Mouku prosijeme. Květy, pokud nejsou čisté ze zahrádky, omyjeme a osušíme. Na plech kápneme trochu másla a položíme pečicí papír (papír se tím přilepí). Papír potřeme máslem a naskládáme květy – máslem se trochu přilepí a nebudou potom pod těstem ujíždět. Troubu předehřejeme na 160 st. Z bílků a špetky soli ušleháme měkký sníh, do kterého začneme postupně zašlehávat krupicový cukr a šleháme, až se cukr rozpustí a sníh je pevný a lesklý. Po jednoom zašleháme šloutky a pak zbytek rozpuštěného másla. Stěrkou vmícháme mouku a těsto opatrně naneseme na plech, abychom květy moc neposunuli. Dáme péci zhruba na 15 minut. Upečené i s papírem srolujeme a necháme vychladnout. na náplň rozmícháme tvaroh s cukrem a citronem. Sloupneme papír, roládu namažeme nejprve marmeládou a potom tvarohovou náplní. Stočíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *