Sacher z bílé čokolády se šeříkovým želé

hladká mouka 180 g; sůl špetka; máslo 180 g; vejce 6 ks; cukr moučka 150 g; cukr krupice 150 g; bílá čokoláda 180 g; máslo a hrubá mouka na vymazání formy; šeříkové želé 150 g; bílá čokoláda 150 g

Máslo necháme předem při pokojové teplotě změknout. Čokoládu rozpustíme. Mouku prosijeme. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 180 st. Z bílků a špetky soli ušleháme měkký sníh, do kterého začneme postupně zašlehávat krupicový cukr a šleháme, až se cukr rozpustí a sníh je pevný a lesklý. Měkké máslo rozetřeme s čokoládou, moučkouvým cukrem a žloutky do hladkého krému. Stěrkou do krému lehce vmícháme (spíš zasekáme) sníh a mouku. Těsto nandáme do formy, povrch uhladíme a dáme péci. Po 20 minutách ztlumíme troubu na 160 st. a pečeme ještě 40 minut. Hotový dort necháme 10 minut prochladnout, sundáme formu a necháme zcela zchladnout. Vychladlý dort vodorovně překrojíme a promažeme třetinou šeříkového želé. Slepíme k sobě a zbytkem želé potřeme celý povrch dortu. Necháme želé 15 minut vsáknout a potom polijeme dort rozpuštěnou čokoládou. Zdobíme šeříkem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *