Maibowle

bílé víno 500 ml; mařinka 5 rostlinek; citron (chemicky neošetřený) 1 ks; šumivé víno 500 ml; (jahody)

Mařinku necháme den předem zaschnout a namočíme ji do vína tak, jak je popsáno v receptu Dort „rozbité sklo“ (broken glass) s mařinkovým želé. Necháme takto marinovat ideálně přes noc v chladu. Druhý den nakrájíme citron na plátky, vyndáme případné pecky a přidáme citron do vína. Mařinku vylovíme a dolijeme bowli vychlazeným šumivým vínem. Můžeme do ní přidat i pokrájené jahody. Májovou bowli lze připravit i v nealko verzi – pak pro louhování mařinky použijeme jablkový mošt se lžící calvadosu nebo jiného alkoholu a místo šumivým vínem dolijemem posléze sodovkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *