Nocciolata – lískooříškový krém

lískové oříšky 100 g; cukr 15 g; čokoláda hořká 100 g; sůl špetka; mléko 60 ml; olej (chuťově neutrální, já použila slunečnicový) 50 ml

Předehřejme troubu na 200 st. Vylouskané lískové oříšky nasypeme do pekáčku a dáme do trouby cca na 10 minut. pak je vyndáme, nasypeme do utěrky a horké promneme – tím se z nich sloupe hnědá slupka. Rozdrtíme je co nejjemněji, čím jemnější, tím bude výsledný krém lepší. Přilijeme k nim mléko a ještě s mlékem promixujeme do hladka. Vmícháme špetku soli a cukr (pokud místo hořké čokolády použijeme mléčnou, tak cukr vynecháme). Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Smícháme s lískooříškovou pastou a dřevěnou vařečkou vymícháváme asi 5 minut do hladkého krému. Nakonec do něj zamícháme olej – krém se stane lesklým a hladkým. Můžeme mazat na pečivo, palačinky, používat do krémů a zmrzlin…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *