Rebarborovo-jahodový koláč

hladká mouka 150 g; celozrnná pšeničná mouka 150 g; máslo 180 g; moučkový cukr 90 g; sůl 1/4 lžičky; vejce 1 ks; směs rebarbory a jahod 1000 g; celozrnná pšeničná mouka 45 g; máslo 15 g; krupicový cukr 180 g

Inspirován Mary Berryovou. Vypracujeme těsto tak, jak je popsáno v kuchařce v rp. 51. Dáme do chladu odpočinout. Rebarboru umyjeme a oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Jahody omyjeme a odstopkujeme. Nakrájíme na čtvrtiny. Ovoce promícháme s moukou a cukrem. Troubu předehřejeme na 190 st. Třetinu těsta oddělíme. Dvě třetiny těsta rozválíme do kruhu a vyložíme jím koláčovou formu. Nasypeme ovocnou směs a poklademe ji kousky másla. Zbylou třetinu těsta rozválíme a rádýlkem nakrájíme proužky. Na koláč naskládáme mřížku. Dáme péci, po 10 minutách ztlumíme na 170 st. Celkem pečeme cca 40 minut.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *