bělené pampeliškové listy 250 g; pomeranč 1 ks; kerblík 10 mladých listů; med 1 lžička; vinný ocet 1 lžíce; slunečnicový olej 2 lžíce; sůl; pepř
Pampelišky 2 týdny předem vybělíme – přiklopíme je něčím, aby k nim nemohlo světlo (šikovný je kbelík). Natrháme vybělené listy, omyjeme je a zbavíme vody v salátové odstředivce. Kerblík omyjeme, osušíme a nasekáme. Olej, ocet, med, kerblík, sůl a pepř rozmícháme na zálivku. pomeranč okrájíme tak, že s kůrou odkrojíme i vnější blánu měsíčků, takže vznikne „koule dužiny“. Podélně ho překrojíme, vytrhneme střední bílý pruh a obě poloviny nakrájíme na plátky. Smícháme s pampeliškami a pokapeme zálivkou.