Obazda – Obatzda – Obatzter – alpská sýrová pomazánka

camembert 200 g; čerstvý smetanový sýr 100 g; cibule 100 g; máslo 50 g; světlé pivo 2-3 lžíce; pažitka; mletá sladká paprika 1/2 lžičky + na posypání; sůl; pepř

Máslo předem necháme změknout. Cibuli nakrájíme na velmi drobné kostičky. Camembert rozmačkáme vidličkou. rozmělníme ho s čerstvým sýrem a máslem, podle potřeby doředíme pivem (množství se liší podle zralosti camembertu, u málo zralého může být piva potřeba i víc, ale je potřeba to nepřehnat, aby obazda nebyla hořká). Vmícháme nakrájenou cibuli a pažitku, papriku, pepř a případně trochu dosolíme. Při podávání sypeme paprikou a pažitkou, podáváme nejlépe s preclíky a ředkvičkami.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *