
hladká mouka 150 g; celozrnná pšeničná mouka 150 g; máslo 180 g; moučkový cukr 90 g; sůl 1/4 lžičky; vejce 1 ks; směs rebarbory a jahod 1000 g; celozrnná pšeničná mouka 45 g; máslo 15 g; krupicový cukr 180 g
Inspirován Mary Berryovou. Vypracujeme těsto tak, jak je popsáno v kuchařce v rp. 51. Dáme do chladu odpočinout. Rebarboru umyjeme a oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Jahody omyjeme a odstopkujeme. Nakrájíme na čtvrtiny. Ovoce promícháme s moukou a cukrem. Troubu předehřejeme na 190 st. Třetinu těsta oddělíme. Dvě třetiny těsta rozválíme do kruhu a vyložíme jím koláčovou formu. Nasypeme ovocnou směs a poklademe ji kousky másla. Zbylou třetinu těsta rozválíme a rádýlkem nakrájíme proužky. Na koláč naskládáme mřížku. Dáme péci, po 10 minutách ztlumíme na 170 st. Celkem pečeme cca 40 minut.
