Česneková pomazánka

kulatozrnná rýže uvařená předem bez propláchnutí 150 g; slunečnicový nebo jiný chuťově neutrální olej 3 lžíce; vroucí voda 1 lžíce; hořčice 1 lžička; citronová šťáva 2 lžičky; česnek 1 – 2 stroužky; sůl; kapary 1 lžíce

Do mixovací nádoby dáme studenou rýži se lžící horké vody (pokud je ještě teplá, nemusíme přidávat horkou vodu), hořčici, olej a citronovou šťávu. Mixujeme, až vznikne hladká pasta, z níž se neodděluje olej. Pokud je moc hustá, můžeme přidat trochu horké vody. Do pasty přidáme utřený česnek, hrubě posekané kapary a podle chuti dosolíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *