Zelené fazolky 600 g; vejce 2 ks; černé olivy 70 g; šalotka 2 ks; kapary 1 lžíce; hořčice dijonská 1 lžička; hořčice hrubozrnná 1 lžička; bílý vinný ocet 1 lžíce; olivový olej 2 lžíce; sůl; pepř
Fazolky očistíme a odkrájíme jim stopky. Dáme je vařit do vroucí osolené vody na 10 – 15 minut, až změknou, ale nejsou blátivé. Pak je přecedíme a propláchneme studenou vodou. Zároveň vejce uvaříme na tvrdo. Vychladíme, oloupeme a nasekáme. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kolečka. Olivy překrájíme. Kapary jemně nasekáme. Smícháme obě hořčice, ocet, pepř a sůl. Za stálého míchání pomalu přiléváme olej, aby vznikla hladká zálivka. Vmícháme do ní kapary. Smícháme fazolky, šalotku, olivy, sekaná vejce a zálivku. Necháme 10 minut odležet a podáváme.