Hrnečkové knedlíky

houska 2 ks; vejce 1 ks; máslo 10 g do těsta + podle potřeby na vymazání; mléko 100 ml; hrubá mouka 60 g; petrželka; muškátový oříšek; sůl

(porce odpovídají tomu, že druhou přílohou jsou i zelené fazolky či jiná zelenina; pro použití samotných knedlíků je vhodné dávku zdvojnásobit); Máslo s mlékem ohřejeme tak,a by se máslo rozpustilo. Vlijeme do mísy, přimícháme žloutek, sůl, muškát, nakrájenou petrželku a mouku. rozmícháme na řídké těstíčko a necháme 10 minut ustát – zhoustne, jak mouka nasaje tekutinu. Zatím vymažeme máslem 4 válcovité hrnečky. Z bílku se špetkou soli ušleháme sníh. Do těstíčka vmícháme nakrájené housky a nakonec zlehka stěrkou sníh. hmotu lžící rozdělíme do hrnečků (dáváme pečlivě, jinak na dně bude díra a výsledný knedlík hrbolatý). Hrnečky dáme do mikrovlnné trouby a pustíme ji na 500 W na 3 minuty. knedlíky obvykle vykouknou přes okraj hrnečků. Necháme minutu vypnutou, pak opět pustíme na 500 W na další 3 minuty. Nyní už by knedlíky měly být hotové, ale je lepší jeden zkontrolovat, mikrovlnné trouby se přece jen navzájem liší. Hotové knedlíky nakrájíme na plátky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *