Hrnečkové knedlíky

houska 2 ks; vejce 1 ks; máslo 10 g do těsta + podle potřeby na vymazání; mléko 100 ml; hrubá mouka 60 g; petrželka; muškátový oříšek; sůl

(porce odpovídají tomu, že druhou přílohou jsou i zelené fazolky či jiná zelenina; pro použití samotných knedlíků je vhodné dávku zdvojnásobit); Máslo s mlékem ohřejeme tak,a by se máslo rozpustilo. Vlijeme do mísy, přimícháme žloutek, sůl, muškát, nakrájenou petrželku a mouku. rozmícháme na řídké těstíčko a necháme 10 minut ustát – zhoustne, jak mouka nasaje tekutinu. Zatím vymažeme máslem 4 válcovité hrnečky. Z bílku se špetkou soli ušleháme sníh. Do těstíčka vmícháme nakrájené housky a nakonec zlehka stěrkou sníh. hmotu lžící rozdělíme do hrnečků (dáváme pečlivě, jinak na dně bude díra a výsledný knedlík hrbolatý). Hrnečky dáme do mikrovlnné trouby a pustíme ji na 500 W na 3 minuty. knedlíky obvykle vykouknou přes okraj hrnečků. Necháme minutu vypnutou, pak opět pustíme na 500 W na další 3 minuty. Nyní už by knedlíky měly být hotové, ale je lepší jeden zkontrolovat, mikrovlnné trouby se přece jen navzájem liší. Hotové knedlíky nakrájíme na plátky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *