Ruské masové pirohy

polohrubá mouka 125 g; cukr 1 lžička; droždí instantní 3,5 g (půlka sáčku); sůl 0,5 lžičky; zakysaná smetana 100 g; olej 50 ml; mléko 40 ml; vejce 1 ks; Náplň: maso – ideálně vařené, ale lze použít i syrové mleté vepřové 200 g; vejce 1 ks; cibule 1 malá; sůl; pepř; olej 1 lžíce

Vejce určené do těsta v hrnku vidličkou rozšleháme. Polovinu vlijeme do těsta, polovinu schováme na potření. Z přísad na těsto vypracujeme hladké těsto a necháme kynout. Maso na náplň velmi jemně umeleme, nejlepší je přemlít ho dvakrát. Vejce určené do náplně uvaříme natvrdo, oloupeme a usekáme. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli do sklovita, přidáme maso a osmahneme (syrové opékáme trochu déle). Osolíme, vydatně opepříme. Nakonec zamícháme nasekané vejce. Troubu předehřejeme na 200 st. Vykynuté těsto tence rozválíme, rozkrájíme na čtverce o straně cca 7 cm. Okraje lehce potřeme vajíčkem. Dáváme náplň, přehneme a přitiskneme dobře okraje. Skládáme na plech vystlaný pečicím papírem. Povrch potřeme vajíčkem. Pečeme asi 20 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *