Remešský slanečkový salát

brambory 500 g; slanečky nebo matjesy 200 g; cornichonky nebo kyselé okurky 80 g; šalotky 1 – 2 ks; dijonská hořčice 1 lžíce; bílý vinný ocet 2 lžíce; slunečnicový olej 3 lžíce; kopr 1 lžíce; pepř; (je možné přidat lžíci majonézy nebo Avokádové majonézy, ale není to nutné, já ji většinou nedávám)

Brambory uvaříme ve slupce. Slanečky můžeme předem nechat vymáčet ve vodě nebo v mléce, aby se odsolily, ale mně chutnají slané, tak je nemáčím. Brambory ještě teplé oloupeme a nakrájíme na středně velké kostky. Slanečky na proužky, cornichonky či okurky na kolečka, šalotku na kolečka. Z hořčice, octa, pepře a oleje vymícháme dresink, do kterého zamícháme nasekaný kopr. Smícháme s ostatními přísadami. Nejlepší je salát ještě vlažný, ale i pořádně vychlazený přijde k chuti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *