Tatarská omáčka

majonéza 100 g; dijonská hořčice 1 lžička; kapary 2 lžičky; kyselá okurka 1 ks; 1/2 šalotky nebo 3 perlové nakládané cibulky; hladkolistá petrželka; pažitka; pepř; citronová šťáva; (lžíce ušlehané sladké smetany – fakultativní)

Kapary, okurku a šalotku či cibulky jemně nasekáme. Majonézu smícháme s hořčicí, usekanými kapary, okurkami a cibulkou. Přidáme jemně nakrájenou petrželku a pažitku. Dochutíme pepřem a citronovou šťávou. Zvlášť chutné je vmíchat lžíci ušlehané (popř. neušlehané, ale šlehaná je lepší) smetany, ale lze ji vynechat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *