směs sušené mrkve, květáku, řapíkatého celeru a pastiňáku 40 g; zcela na jemno rozmixované ovesné vločky 85 g; mandlová mouka 20 g; sušené mléko (nebo sušená rostlinná smetana do kávy) 60 g; lahůdkové nebo instantní droždí 7 g (lahůdkové u nás prodávané obsahuje slad a tedy lepek, ale jinak je lepší); sušené krůtí maso 15 g; strouhaný muškátový oříšek 1/5 lžičky; sušený česnek 1/2 lžičky; pepř 1/6 lžičky; sušený libeček 2 lžičky; sušená petržel 2 lžičky; sůl 1,5 lžičky
Zeleninu očistit, velmi jemně nakrouhat (já krouhala na mandolíně) a usušit v sušičce. Bylinky taktéž. Maso nakrájet na malé kousky a asi hodinu v sušičce prosušit, až je úplně vyschlé a tvrdé. Vše pořádně promíchat s kořením a rozdělit do 4 sáčků. Při přípravě sáček zalít 400 ml vroucí vody, promíchat a nechat 5 minut ustát.