Avokádová majonéza

avokádo 1 ks; citronová šťáva z půlky citronu; dijonská hořčice 2 lžičky; voda 60 ml; olej slunečnicový nebo řepkový nebo jiný chuťově neutrální 70 ml; sůl; mletý pepř

Avokádo nakrájené na kousky vložíme do vysoké mixovací nádoby. Přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř, hořčici a vodu. Naposled přilijeme olej. Tyčový mixér pustíme na nejvyšší otáčky, položíme na povrch ojeje a velmi pomalu spouštíme dolů až na dno nádoby. Posléze stále na nejvyšší otáčy mixujeme, až vznikne lesklá hladká emulze Pokud by se začal oddělovat olej, přidáme trochu vody a znovu promixujeme stejným postupem (může se to stát, avokáda nejsou všechna stejně velká), olej se opět spojí. Dále používáme stejně jako klasickou majonézu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *