Avokádová majonéza

avokádo 1 ks; citronová šťáva z půlky citronu; dijonská hořčice 2 lžičky; voda 60 ml; olej slunečnicový nebo řepkový nebo jiný chuťově neutrální 70 ml; sůl; mletý pepř

Avokádo nakrájené na kousky vložíme do vysoké mixovací nádoby. Přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř, hořčici a vodu. Naposled přilijeme olej. Tyčový mixér pustíme na nejvyšší otáčky, položíme na povrch ojeje a velmi pomalu spouštíme dolů až na dno nádoby. Posléze stále na nejvyšší otáčy mixujeme, až vznikne lesklá hladká emulze Pokud by se začal oddělovat olej, přidáme trochu vody a znovu promixujeme stejným postupem (může se to stát, avokáda nejsou všechna stejně velká), olej se opět spojí. Dále používáme stejně jako klasickou majonézu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *