
vepřové maso (výborná je plec) 500 g; mrkev 500 g; cibule 100 g; máslo 40 g; vývar masový nebo voda 300 ml; med 1 lžíce; saturejka sušená 2 lžičky; sůl; pepř
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Na másle opečeme cibuli do sklovita, přidáme maso a opékáme, až povrch zesvětlá. Přidáme med a necháme ho lehce zkaramelizovat. Podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme a dusíme 35 minut. Zatím mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka. Po 35 minutách ji přidáme k masu společně se saturejkou. Opepříme a mírně osolíme. Dusíme dalších 15 minut, až změkne mrkev. Odklopíme a necháme pomalu probublávat ještě 10 minut, aby pokrm trochu zhoustl. Podle potřeby dosolíme.