Warmer Krautsalat – teplý zelný salát

zelí bílé hlávkové 800 g (jedna menší hlávka nebo půlka velké); jablečný ocet 90 ml; voda 125 ml; slunečnicový nebo řepkový olej 60 ml; sůl 1 lžička; cukr 1 lžička; kmín 1 lžička; slanina 100 g

Zelí nakrájíme na opravdu velice jemné nudličky (není špatné použít robot) a dáme do mísy. Všechny suroviny na zálivku svaříme dohromady a vroucí zálivkou přelijeme zelí. Trochu smáčkneme, aby všechno zelí bylo v kontaktu se zálivkou, a necháme 30 minut odležet. Před podáváním nakrájíme slaninu na jemné nudličky. V dostatečně velkém hrnci ji rozškvaříme. Přilijeme k ní zelí i s nálevem, dvě minuty společně prohřejeme a podáváme.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *