Pečená/sušená rajčata

rajčata, nejlíp malá San AMrzano, nebo jiná s velkým poměrem dužiny; česnek; čerstvý tymián; pepř; sůl; olivový olej

Omytá a osušená rajčata podélně přepůlíme a naskládáme řeznou stranou na plech (já pod ně dávám pečicí papír, protože nerada myju plech, ale papír není nutný). Česnek jemně nasekáme (není vhodné ho utřít, byl by slizký). Tymián odrhneme. Rajčata poprášíme sekaným česnekem, tymiánem, pepřem a solí. Mírně pokapeme olivovým olejem. Dáme buď na prudké slunce, pokud zrovna svítí, nebo do trouby na 100 st. Slunce a troubu můžeme podle situace a počasí prostřídat. V troubě pečeme cca 5 hodin, na slunci asi třikrát tak dlouho. Hotová rajčata jsou seschlá, ale vláčná. nejsou trvanlivá, skladujeme polité olivovým olejem v chladnice max. 2 týdny. Jsou určená k přímé spotřebě, třeba na obložení piadiny, jako na obrázku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *