Rýžovopohankové bulky (na burger)

rýžová mouka 100 g; cizrnová mouka 30 g; pohanková mouka 170 g; škrob 20 g; vejce 1,5 ks (tj. 2 vejce rozšlehat, čtvrtinu oddělit na potření); voda 160 ml; máslo 25 g; instantní droždí polovina sáčku; sůl 1/2 lžičky; cukr 2 lžičky

Smícháme všechny mouky, škrob, cukr, sůl a droždí. Máslo rozpustíme, rozšleháme s vejcem a vodou a vše vlijeme do suché směsi. Dobře prohněteme, pak na plech pokrytý pečicím papírem a poprášený rýžovou moukou tvarujeme malé bochánky. Potřeme zbylým vejcem. necháme cca 30 – 45 minut vykynout, pak vložíme do studené trouby, zapneme ji na 200 st. a pečeme do zezlátnutí, od plného nahřátí trouby asi 20 minut.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *