pečená kuřecí prsa 1 ks; výpek z kuřete 1 lžíce; citronová šťáva 1 lžička; hrubozrnná hořčice 2 lžičky; creme fraiche 1 lžíce; sůl; ředkvičky 6 ks; salát česáček 10 listů; pampeliškové listy; mladé listy česnáčku; mladé bukové listy (na fotografii je buk stříhanolistý, proto vypadají listy neobvykle); lístky řebříčku; mladé listy šťovíku; lístky a květy sedmikrásek
(2 porce) Všechny listy opereme a zbavíme dobře vody (nejlíp v salátové odstředivce). Z výpeku, hořčice, citronu a creme fraiche umícháme zálivku. podle chuti osolíme. Ředkvičky umyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky. Na talíře rozložíme listy česáčku. Na ně nasypeme směs ředkviček s lístky planých bylinek. Navrch naskládáme plátky kuřete a přelijeme zálivkou. Pampeliška, buk i sedmikrásky jsou známé rostliny a netřeba je představovat. Česnáček lékařský (Alliaria petiolata) patří do čeledi brukvovitých. Voní příjemně po česneku, ale chuť je lehce nahořklá, takže lístků nedáváme mnoho. Řebříček obecný (Achillea millefolium) je z čeledi hvězdnicovitých. Chutná trochu ostře, chuťově je podobný sedmikrásce. obsahuje glykosidy, které mohou mít mírně toxické účinky při předávkování, proto ho používáme uměřeně (max. 2 lžíce lístků na osobu).