Fialkový cukr

fialky; krupicový cukr na 10 g fialek 80 g cukru

Z fialek pečlivě otrháme stonky. Opláchneme je a necháme dobře okapat a oschnout (dobrá je na to salátová odstředivka). U fialek ze spolehlivě čistého prostředí umývat nemusíme. Zvážíme fialky, na každých 10 g fialek odvážíme 80 g cukru. Na fotografii je cukr z 20 g fialek se 160 g cukru. Dáme do sekáčku a mixujeme, až vznikne homogenní fialový cukr. Přendáme ho na talíř nebo tác, umístíme na teplé suché místo a 1 – 2 dny cukr sušíme, až se stane sypkým a nelepí se. Čas od času promícháme, aby se netvořily hrudky. Suchý cukr uskladníme v uzavřené nádobě.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *