Kandované fialky podle německého způsobu

fialky 10 g; krupicový cukr 150 g; voda 25 ml

Z fialek pečlivě otrháme stonky. Opláchneme je a necháme dobře okapat a oschnout (dobrá je na to salátová odstředivka). U fialek ze spolehlivě čistého prostředí umývat nemusíme. Cukr s vodou svaříme na hustý sirup. Necháme prochladnout na cca 70 st. Kvítky fialek namáčíme po obou stranách do cukrového cirupu, skládáme na pečicí papír a necháme uschnout. Pozor, vlhkost se může držet ve velkých kapkách cukrového sirupu, které na povrchu zaschnou, ale uvnitř ne. Velké kapky od fialek odrolíme. Po úplném uschnutí prosypeme moučkovým cukrem a uskladníme v uzavřené nádobě.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *