Mandlový perník

mandle 30 g; med 100 g; voda 90 ml; cukr krupice 30 g; koření – skořice, badyán, muškátový oříšek, zázvor, (citronová kůra); sůl špetka; jedlá soda 1/2 lžičky; olej 30 g; vejce 1 ks; jahelná mouka 60 g; pohanková mouka 60 g

Paštikovou formu (na chlebíčkovou formu je potřeba dávku zdvojnásobit) vyložíme pečicím papírem. Pokud je med zcukernatělý, ohřejeme ho, aby se rozpustitl. Rozmícháme med, cukr, vodu, vejce. Přidáme sodu, sůl, koření a olej a dobře promícháme. Přisypeme mouky a neloupané celé mandle. Vymícháme těsto, nalijeme do formy a pečeme při 160 st. asi 40 minut.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *