Sádlový perník s cizrnovou “nutelou”

sádlo 70 g; muscovado cukr 30 g; med 100 g; vejce 1 ks; voda 80 ml; džem (zde směs povidel a citronové marmelády) 110 g; jedlá soda 1 lžička; koření – skořice, badyán, zázvor a muškátový oříšek; sůl 2 špetky; jahelná mouka 50 g; pohanková mouka 60 g; cizrnová “nutela” (recept v Pomazánkách) 100 g; hořká čokoláda 50 g; sádlo 10 g

Cukr, med, džem, vodu a vejce rozmícháme s kořením, solí a sodou. Sádlo rozpustíme, přilijeme k němu medovou směs a mícháme, až vznikne emulze. Nakonec přisypeme obě mouky a vymícháme těsto. ANlijeme do pekáčku, pečeme při 165 st. asi 30 minut. Necháme vychladnout. Potřeme cizrnnovou “nutelou” a polijeme polevou připravenou roztavením čokolády se sádlem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *