Cizrnová kakaová “nutela”

cizrna suchá 150 g; sůl špetka; cukr tmavý muscovado 30 g; med 30 g; kakao 20 g; ořechový nebo slunečnicový olej 30 ml

Použijeme pokud možno suchou cizrnu, cizrna z konzervy je hodně osolená a dá sladké pomazánce divnou pachuť. Cizrnu přes noc namočíme do studené vody. Druhý den slijeme a zalijeme čerstvou vodou a uvaříme do měkka. Uvařenou cizrnu scedíme a velice jemně rozmixujeme nebo propasírujeme. Vmícháme med, cukr, sůl a kakao a olej a rozmícháme do hladké pomazánky konzistence nutely. Podle potřeby přilijeme trochu vody z uvařené cizrny, aby pomazánka nebyla příliš hustá. Skladujeme v chladničce max. 3 dny.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *