kachní prsa 4 ks; cibule 2 ks; švestky 300 g; česnek 1 stroužek; šafrán nebo kurkuma 1 lžička; paprika (dávám sladkou kvůli dětem, ale lepší by byla pálivá, nebo ještě lepší je rovnou použít harisu); římský kmín 1 lžička; mletý zázvor 1/4 lžičky; skořice 1/4 lžičky; sůl
Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky, švestky vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtiny. Dáme do pekáčku. Na kachních prsou nařízneme kůži do mžížky tak, abychom neprořízli maso. Česnek usekáme. Koření smícháme. Vetřeme do kachních prsou včetně zářezů. Zbytek koření promícháme se švestkami a cibulí. Na švestky položíme kachní prsa. Dáme péci na 20 minut při 200 st., až se začne zpod kůže uvolNˇovat tuk. potom ztlumíme na 150 st., přiklopíme a pečeme do měkka (asi 90 minut), na konci pečení odklopíme a krátce zesílíme, aby se kůže opekla do křupava. Během pečení můžeme kůži opatrně přelít vypečeným sádlem, ale nepřeléváme ji šťávou ze švestek, prootže by se cukr v ní obsažený zbytečně pálil. Upečená prsa necháme chvíli odležet a potom nakrájíme na plátky, podáváme přelité spoustou voňavé švestkové omáčky. Vhodnou přílohou je kuskus, bulgur, rýže nebo bageta.